ODVOZ Z MNOŽÍRNY!!!

18.02.2013 14:42

V neděli ráno 17.2. a v pondělí 18.2. se nám podařilo z množírny odvézt 27 pejsků.
Děkujeme MS spolku a Neposedným tlapkám, že mohla být tato akce realizována! V neděli a pondělí bylo z množírny v Lískovci odvezeno 27 pejsků. 5 pejsků šlo přes Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat do Nadace na pomoc zvířatům v Ostravě-Porubě. 5 pejsků si vzaly Neposedné tlapky o.s., 16 pejsků bylo převezeno k nám, kde si přijeli pro 4 fenečky jack russell terierů z o.s. Russell rescue.
Takže celkově je u nás 6 feneček jack russell, 2 pejsci jack russell, 4 fenečky kavalíra. Děkujeme také paní veterinářce, která neváhala a ve svém volnu přijela pejsky okamžitě prohlédnout. Jsou v jakž takž dobrém výživovém stavu, což se ovšem nedá říct o jejich psychice.

Jackové na sobě mají spostu jizev od rvaček mezi sebou, zuby v tak špatném stavu, že bylo obtížné, aby paní doktorka určila jejich věk. Všichni zapáchali močí a výkaly, jsou zablešení, mají ušní svrab. Někteří zvraceli nudle a v jejich výkalech je sláma a obilí.

Také děkujeme občanskému sdružení Naděje kavalíra Charlie za financování veškeré péče o kavalírky - kavalírky patří pod toto o.s., u nás se pouze doléčí a dají do pořádku před adopcemi. Pro více informací o adopcích kaválírek se prosíme obracejte na ně. Pejskové jsou vykoupání a postupně se vozí na veterinu na sono a podrobnější vyšetření. Dnes 18.2. byla zjištěna vysoká březost u jedné fenečky Jack Russela. Dvě fenečky kavalíra jsou s největší pravděpodobností také březí, v začátku. Jedna z těchto fenek má bohužel šelest na srdíčku, druhá děložní srůsty (bude katastrována).
Pejsek Jack russella má zánět ďásní, takže dostal atb.

Všichni pejsci budou k adopci po uplynutí karantény a po kastracích, kdy jim budou také vyčitěny zuby (dle zdravotního stavu).
Dodatečně také děkujeme všem hodným lidem, kteří neváhali a zapůjčili své přepravky, aby mohli být pejsci odvezeni.